Stregkodescanner

STREGKODESCANNERES FUNKTIONER –  4. FEBRUAR 2019

Stregkoder er datakoder, som er læsbare via scannere. Koderne bruges til en bred vifte af organisatoriske og finansielle applikationer. De bruges til at holde styr på forsendelser, pris ift. detailsalg, styre finansielle dokumenter og udføre flere logistiske og organisatoriske opgaver. Der er et stort udvalg af stregkodescannere. Der er forskellige typer af stregkodelæsere, som hver er designet til at opfylde specifikke informationsbehov.

Stregkoder

Stregkoder er blevet så robust, at scannere har ekstremt let ved at aflæse koderne, det har gjort at ens telefon også kan aflæse koderne. Dertil er forskellige former for koder, med forskellige dimensioner. Koderne i 2 dimensioner kaldes Data matrix og QR, dertil er der den helt standard stregkode, som er en dimension.

Stregkodescanneres funktion

Stregkodescanner er en nødvendighed for de fleste butikker, det er et effektivt værktøj, som kan være med til at gøre hele processen hurtigere, derved øge produktiviteten, hvilket er positivt for virksomheden. Ved brug af scanneren kan du nemt finde alt data og alle nødvendige oplysninger omkring hver enkel vare. Scannerens funktioner kan hjælpe dig med at holde styr på dine varer, som er på lager, hvilket er en fordel for din lagerstyring. Med denne enhed reduceres fejltastning og lagerstyringen forbedres.

De nedenstående punkter skal muligvis overvejes inden du foretager et køb af en scanner:

  • Hvilken størrelse skal scanneren have?
  • Hvor meget skal den veje?
  • Hvor transportabel skal den være?
  • Hvor robust skal den være?
  • Er der ønsker ift. udseendet?

Som allerede nævnt findes der forskellige former for stregkodescannere, tilpasset forskellige behov, bl.a. afhængigt af branche og størrelse. Generelt er der tre former for scannere; Håndscanner m/kabel, trådløs håndscanner og bordscanner. Herunder nævnes de fire mest generelle scannere, med en overordnet beskrivelse hver:

Håndscanner med tilsluttet kabel

Håndscanner med kabel er den mest anvendte stregkodescanner. Prisen på denne scanner er meget varierende typisk afhængig af kvalitetsniveauet og funktionalitet. Et af de mange fordele ved denne scanner er at den er ret bekvemmelig og den kan let tilsluttes en PC.

Den er b.la. tilegnet biblioteker og mindre kiosker.

Det er vigtigt at du inden du foretager et køb overvejer, hvilke funktioner der er essentielle for dig og din virksomhed. Du skal evaluere om det er nok, hvis enheden kun kan scanne en dimension (1D) eller er det nødvendigt for dig at den fx kan scanne QR og Datamatrix koder, som kræver en scanner som kan aflæse to dimensioner (2D).

Trådløse håndscannere

Trådløse håndscannere er tilpasset dem, som vil arbejde flere meter væk fra Pc’en og dem som bare vil slippe for ledningerne. Scanneren kommer ofte i en kasse med tilhørende tilbehør, såsom basestation og en USB-kabel.

Den er b.la. tilegnet lagerarbejdere.

Trådløs håndscanner med Bluetooth

Denne scanner er til dig som søger en let transportabel stregkodescanner, som du kan have i tasken eller lommen. Det er en trådløs scanner med indbygget Bluetooth, der uden besvær kan tilsluttes tablets og smartphones, dertil kan den også tilsluttes en PC. Scanneren kan sende koderne til enhver modtager med Bluetooth. Dertil kan den aflæse både 1D og 2D koder.

Den er b.la. tilegnet virksomhed som foretager salg, som ikke foregår i en fysisk butik eller en forretning uden disk eller bord.

Bordscanner

Bordscanneren er til dig der søger en stregkodescanner, som man kan have stående på et bord eller en disk. Scanneren aktiveres så snart den fornemmer en stregkode.

Denne form for scanner er bl.a. tilegnet detailhandlere.

Her er det også vigtigt at overveje om det er essentielt for dig, at stregkodescanneren kun aflæser 1D koder eller skal den kunne aflæse 2D koder. Modellerne i denne kategori, kan uden besvær kobles til en PC med et USB-kabel.